

Miód Spadziowy Iglasty 650g.
Miód spadziowy iglasty nierozgrzewany pozyskujemy z terenów nadleśnictwa Białogard. Polecamy stosowanie przy chorobach serca oraz przy problemach z dolnymi drogami oddechowymi. Jego smak jest łagodny, ale charakterystyczny, a konsystencja po przełożeniu z beczki (po procesie krystalizacji) do słoika na zimno jest smarowna i drobnoziarnista.
1. Dostawy " Menu z dowozem" do 1h tego samego dnia 2. Dostawy z "e-sklep" do 3 dni roboczych.
Miód Spadziowy Iglasty 650g.
Miód spadziowy iglasty nierozgrzewany pozyskujemy z terenów nadleśnictwa Białogard. Polecamy stosowanie przy chorobach serca oraz przy problemach z dolnymi drogami oddechowymi. Jego smak jest łagodny, ale charakterystyczny, a konsystencja po przełożeniu z beczki (po procesie krystalizacji) do słoika na zimno jest smarowna i drobnoziarnista.
1. Dostawy " Menu z dowozem" do 1h tego samego dnia 2. Dostawy z "e-sklep" do 3 dni roboczych.
Miód Spadziowy Iglasty 650g
Miód spadziowy iglasty nierozgrzewany pozyskujemy z terenów nadleśnictwa Białogard. Polecamy stosowanie przy chorobach serca oraz przy problemach z dolnymi drogami oddechowymi. Jego smak jest łagodny, ale charakterystyczny, a konsystencja po przełożeniu z beczki (po procesie krystalizacji) do słoika na zimno jest smarowna i drobnoziarnista.
Kolor/smak
Ciemnobrązowy, prawie czarny. Po krystalizacji ciemny z zielonkawym odcieniem. W smaku miód spadziowy iglasty jest łagodny, ale charakterystyczny.
Smak i barwa miodu spadziowego iglastego mogą różnić się w zależności od lokalizacji pasieki. Posiada charakterystyczny zapach igliwia lub żywicy.
MIÓD SPADZIOWY IGLASTY Z POLSKIEJ PASIEKI HAWRAN.
Konsystencja
Po przełożeniu na zimno z beczki (po procesie krystalizacji) do słoika jest smarowna i drobnoziarnista.
Data przydatności do spożycia: 2lata
Polecany przy*
Miód spadziowy polecany jest przy problemach związanych z dolnymi drogami oddechowymi, przewodem pokarmowym, zaparciami oraz biegunką. Pomocy jest również przy chorobach serca, naczyń krwionośnych oraz nerwicy.
Stosowanie:
Do przegotowanej i ostudzonej poniżej 40 °C wody, wieczorem dodać od 1 do 3 łyżeczek miodu ze spadzi iglastej. Polecamy dodać do tego 2 łyżeczki pyłku lub pierzgi ponieważ kilkukrotnie podwyższa to wartość biologiczną i zdrowotną takiego napoju. Wyciągnąć łyżeczkę oraz przykryć spodkiem i pozostawić na noc. Rano wymieszać i wypić na czczo, około 20 minut przed posiłkiem. Ze względu na właściwości smakowe miód spadziowy można stosować jako zamiennik słodyczy.